20/03/17

intal solidariteitsreis naar Palestina - Inschrijvingen tot 20 maart!

Deze zomer organiseert intal een solidariteitsreis van twee weken naar Palestina. Op het programma tal van ontmoetingen met organisaties en een bezoek aan verschillende plaatsen zoals Jeruzalem, Bethlehem en Hebron, Ramallah, Haifa en Nazareth. Schrijf je nu in!

Voor de Palestijnen is 2017 een belangrijk jaar. Dit jaar is het 100 jaar geleden dat de Britse regering met de Balfour-verklaring eenzijdig de vestiging van een joods nationaal tehuis in Palestina beloofde, 70 jaar geleden dat de Verenigde Naties in een verdelingsplan 55% van Palestina toewezen aan Joodse kolonisten, en 50 jaar geleden dat Israƫl de Westelijke Jordaanoever, Oost-Jeruzalem, Gaza en de Golanhoogvlakte bezette tot op vandaag.

Intal is solidair met de Palestijnen in hun strijd tegen bezetting en voor het recht op terugkeer en steunt daarom de wereldwijde BDS-campagne (boycot, desinvestering en sancties). Dit jaar voert intal campagne tegen het Europese onderzoeksproject Law-Train, waarin de KULeuven en de Belgische FOD Justitie samenwerkt met de IsraĆ«lische veiligheidsdiensten.

Tijdens het verblijf krijg je via tal van ontmoetingen met jongerenorganisaties, studentenbewegingen, vakbonden, lokale ngo's, solidariteitsgroepen... een idee van wat het voor de Palestijnen betekent om onder bezetting en als tweederangsburger te leven (denk maar aan de checkpoints, de Apartheidsmuur, de kolonies die almaar meer Palestijnse grond afnemen). Maar er is uiteraard ook ruimte voor de Palestijnse cultuur en de overheerlijke Palestijnse keuken.

Klik hier voor meer informatie en het inschrijvingsformulier!

 

Deze reis wordt in samenwerking met G3W-M3M georganiseerd.

51 keer gelezen