Bestel Palestijns bier

Een karton van 24 flesjes (33cl) van dit heerlijke solidariteitsbier kost 30 euro.

En de opbrengst? Die maakt G3W over aan Health Work Committees in Palestina!

Hoog in de heuvels, op 30 kilometer ten noordwesten van Jeruzalem ligt Taybeh, een christelijk dorp van 1.500 inwoners. Taybeh is befaamd om zijn olijfolie en zijn bier: "Enig in Palestina, het beste van het Midden-Oosten", zoals de brouwerij het aanprijst op haar affiches. Het is een kleine, lokale brouwerij, onder leiding van twee broers: Nadim en David Khoury.

Na de Oslo-akkoorden (1994) keerde de familie Khoury, die naar de VS was geëmigreerd, terug naar hun dorp van origine. De broers Khoury wilden een zaak opstarten waar heel het dorp van kon profiteren. Ze begonnen een brouwerij: Taybeh Beer. Ze mikken op de Palestijnse, Israëlische en Jordaanse markt.

Nadim Khoury besluit om de productie voor een deel onder licentie uit te besteden om zo aan de Amerikaanse en Europese markt te kunnen leveren. Taybeh wordt onder licentie van Naim Khoury gebrouwen in Ichtegem, bij brouwerij Strubbe. Het is via G3W te koop voor gemeenschapscentra, gemeenten, voor cafés, alternatieve cateraars, voor verenigingen, enzovoorts. En voor u zelf natuurlijk als u een feestje te vieren hebt.

Bestellen

Bestellingen en facturatie gebeuren via G3W. Bestel via taybeh@g3w.be of telefoonnummer 02 209 23 65. Dit solidariteitsbier kost 30 euro per doos. Vanaf 20 dozen geldt een korting van 10%.

Productinformatie

Elk karton bevat 24 flesjes van 33cl, Taybeh bevat 5,2% alcohol. Allergeneninformatie: bevat gemoute gerst, hop, water en gist. De houdbaarheidsindicatie staat op de dop of aan de onderzijde van het rugetiket. Proost!

Helpen bij de promotie

We zien graag dat u een beetje reclame maakt voor Taybeh. We hebben folders en ander materiaal voor u beschikbaar. Maar het bier zelf is natuurlijk het beste middel om het gesprek met je gasten te brengen op de Israëlische bezetting van Palestina.

Zelf afhalen (of binnen Brussel laten bezorgen per fietskoerier)

  • Brussel, Sint-Joost-ten-Node, Haachtsesteenweg 53. Ons G3W-kantoor is op 500 m van de Kruidtuin/Botanique, op weekdagen tussen 9 en 17 uur. Het is ook mogelijk om via ons (tegen een meerprijs) dozen Taybeh per fietskoerier bij u te laten bezorgen binnen het Brussels Hoofdstedelijk Gewest.
  • Ook in Ieper, Leuven, Mons, Beerse (5 km van Turnhout) en Antwerpen zijn afhaalpunten bij mensen thuis (adres te bekomen bij bestelling)

We zoeken nog gemotiveerde vrijwilligers die als distributeur en/of transporteurwillen helpen om ons afhaalnetwerk te verbeteren! Neem dan contact op via mail taybeh@g3w.be.

De opbrengst van de Taybehverkoop gaat integraal naar onze projecten in Palestina.

20933 keer gelezen