BLOGS

wo, 01/08/2018

Eind juli kwam Ahed Tamimi na acht maanden opsluiting vrij. Onder algemene vreugde en blijdschap ging zij terug naar haar familie in het dorp Nabi Saleh op de Westelijke Jordaanoever. De reden voor haar opsluiting? Zij had een Israëlische soldaat geslagen die het huis van haar familie was binnengedrongen. Na haar arrestatie en opsluiting kwam er een grote internationale mobilisatie op gang waardoor Ahed uiteindelijk 'slechts' acht maanden gevangen moest zitten. Bij haar vrijlating ging de eerste gedachte van Ahed uit naar de strijd: “Het verzet zal voortduren tot de bezetting eindigt.”

di, 31/07/2018

De Filipijnen zijn een van de meest gevaarlijke landen voor individuen en organisaties die opkomen voor de rechten van de mens. G3W-partner Karapatan lanceerde onlangs een petitie over een wetsvoorstel dat de bescherming van mensenrechtenverdedigers verzekert. Met jouw handtekening toon je je bezorgdheid over de veiligheid van mijn collega’s bij Karapatan en de vele andere mensenrechtenverdedigers in het land.

Defending the Defenders
do, 26/07/2018

Het is reeds iets meer dan een week dat de zeventien jongeren van Comac Palestina doorkruisen. Elke dag ontmoeten ze nieuwe mensen en ondervinden ze de harde realiteit van de bezetting. Het hart en de geest vol woede en hoop, doen zij relaas van hun eerste momenten in Palestina.

ma, 16/07/2018

Rein is al enkele jaren een trouwe helpende hand voor G3W. Ook op ManiFiesta, het jaarlijkse feest van de Solidariteit. Wat betekent dat voor hem?

ma, 02/07/2018

Enkele weken geleden, nadat de 25-jarige Argoncillo zonder t-shirt zijn huis verliet om een kleinigheid te kopen in de sari-sari-winkel om de hoek, werd hij benaderd door politieagenten en verzocht mee te gaan naar het wijkcentrum. Hier werd hij geregistreerd als “aangehouden” en moest hij een medisch onderzoek ondergaan. Vervolgens werd hij overgebracht naar het Quezon City Police District. Drie dagen later overleed Argoncillo aan verwondingen die naar verluidt door andere gedetineerden werden aangebracht.     

Istambay
ma, 11/06/2018

The People’s Health Movement was op de 71ste Algemene Vergadering van de Wereldgezondheidsorganisatie (WHO) in Genève. In het kader van haar WHO Watch programma brengen ze verslag uit van een leerrijk debat over de gezondheidssituatie in de bezette Palestijnse gebieden. Het toont sterk aan hoezeer de WHO door grote mogendheden zoals de VS misbruikt kan worden om noodzakelijke gezondheidsinterventies te blokkeren.

do, 31/05/2018

Op zaterdag 26 mei uitten vijf vastberaden vrouwen hun woede over de aanhoudende repressie en het groeiende onrecht onder het Duterte regime. Het bleek een unieke wijze van protestvoering: de activisten droegen meedogenloze avondjurken die elk een scherpe uithaal naar de huidige administratie symboliseerde.

Protesta De Mayo

Pagina's

143924 keer gelezen