De landen waar we werken

Cuba en Latijns-Amerika
Cuba

Cuba blijft ons als derdewereldland met weinig middelen en een wurgende Amerikaanse blokkade inspireren. Als gezondheid hoog op de agenda staat van beleidsmakers is er veel mogelijk, zo bewijst Cuba. Via het netwerk van de Movimiento para la Salud de los Pueblos is er een uitwisseling van ervaringen tussen Cuba en andere progressieve organisaties in Latijns-Amerika.

Wat doet G3W in Cuba?

DR Congo
Congo

Onze partners komen samen met het Congolese volk op voor reële economische en politieke onafhankelijkheid en basisdemocratie, via gezondheids- en vormingsprogramma’s. G3W heeft partners in Kinshasa en Lubumbashi.

Wat doet G3W in Congo?
 

Filipijnen
Filippijnen

70% van alle Filipino's ziet nooit een dokter. Onze partners leiden gezondheidswerkers op in de dorpsgemeenschappen en sloppenwijken. Maar nog belangrijker is dat ze de bevolking organiseren om op te komen voor hun recht op gezondheid.

Wat doet G3W in de Filipijnen?

Palestina
Palestina

In Palestina ondersteunt G3W Health Work Committees (HWC), een Palestijnse ngo die actief is in Oost-Jeruzalem en op de Westelijke Jordaanoever. De context: de dagelijkse confrontatie met de Israëlische bezetting, kolonisering en repressie. In de Gazastrook heeft HWC een zusterorganisatie: de Union of Health Work Committees (UHWC). Tegen een achtergrond van blokkade, militaire agressie en oorlog steunt G3W deze organisatie regelmatig met noodhulp.

Wat doet G3W in Palestina?

 

12942 keer gelezen