Energie voor Gaza

De blokkade zet Gaza in het donker: doe nu een gift voor het recht op gezondheid

Sinds april 2017 kampt Gaza met een elektriciteitscrisis. De Union of Health Work Committees (UHWC), Palestijnse partner van G3W, spendeerde al 300.000 dollar aan brandstof voor noodgeneratoren voor het Al Awda-ziekenhuis.

 
Er is slechts 3 tot 6 uur elektriciteit per dag. Voor een ziekenhuis als Al Awda is het ondenkbaar om zonder stroom te vallen. Er hangt te veel van af: incubatoren voor te vroeg geboren baby’s, dialyses voor patiënten met nierfalen, toestellen om chirurgische ingrepen uit te voeren, koelkamers om bloedzakjes in te bewaren, enz...
 
 

Door de aanhoudende Israëlische blokkade was er al een chronisch tekort aan medicijnen en krijgen weinig Gazanen nog een visum om gezondheidsredenen. Daarnaast leven mensen in Gaza ook met de voortdurende angst voor een nieuwe oorlog. 1,3 miljoen inwoners van Gaza riskeren direct getroffen te worden door de halvering van de Amerikaanse hulp aan UNRWA, het noodhulpagentschap van de Verenigde Naties voor Palestijnse vluchtelingen.

 

Om de zorgverlening op peil te houden en zoveel mogelijk patiënten te blijven behandelen heeft UHWC al zijn reserves aangeboord. Vandaag trekken ze aan de alarmbel.

 

Jouw hulp is nodig

Met jouw gift kan het Al Awda-ziekenhuis kwaliteitsvolle zorgen kan blijven garanderen voor iedereen in Gaza. Steun online of stort op reknr. BE15 0010 4517 8030 van G3W met vermelding "GIFT ENERGIE".

 
 

Giften van 40 euro of meer geven recht op een fiscaal attest.