Nieuws

15 maart 2017
G3W en Initiatief Cuba Socialista (ICS) werken voor de jaarlijkse paasactie samen met de Cubaanse ngo 'Centro Felix Varela'. Deze organisatie werkt al jarenlang met het concept 'greenmapping' in de volkswijken van Havana en ver daarbuiten. De opbrengst van de Paasactie gaat naar deze groene partner en de campagne 'Viva Cuba eco=lógica' in België. Toon Danhieux, lid van ICS, bezocht het project en kwam enthousiast terug.
10 maart 2017
Jongeren hebben reden genoeg om een stem te eisen in het beleid: nog nooit was het aandeel van jongeren in de wereldbevolking zo groot. Maar toch is er op politiek vlak een gebrek aan aandacht voor hun mening. Hoe pakken jongeren in Congo, Palestina en de Filipijnen dit aan?
09 maart 2017
Zoals zoveel andere sectoren wil de regering nu de ontwikkelingssamenwerking privatiseren. Ze blijft daarmee trouw aan haar neoliberale logica, waarin het heel normaal is dat de zwaksten voor alles opdraaien, ook als die ver weg leven.
08 maart 2017
Op 8 maart, internationale vrouwendag, organiseren vrouwen wereldwijd een internationale vrouwenstaking onder het motto “Solidarity is our weapon”. Met deze staking protesteren we tegen het huidige sociale, wettelijke, politieke, morele en verbale geweld tegen vrouwen wereldwijd.

Pagina's

147170 keer gelezen