07/04/17

Europese Actiedag tegen de commercialisering van de gezondheid

7 april is Wereldgezondheidsdag. Sinds vorig jaar staat deze dag ook in het teken van de Europese strijd tegen de commercialisering van gezondheidszorg. Of G3W deze actie steunt, hoeft u natuurlijk niet meer te vragen.

Heel Europa op straat onder de slogan #Health4All !

Meer dan ooit worden gezondheidszorgsystemen wereldwijd bedreigd door een toenemende commercialisering. Dit gebeurt op verschillende manieren, zoals door het privatiseren van openbare instellingen, door het uitbesteden van diensten aan privébedrijven en door het verzwakken van solidariteitsmechanismen door besparingen, zoals de sociale zekerheid.

De desastreuze gevolgen van dit nationaal, Europees en internationaal beleid zijn onze voornaamste redenen om deel te nemen aan de actie. Er bestaan nochtans alternatieve gezondheidssystemen die erin slagen kwaliteitsvolle zorg te bieden aan de hele bevolking, zonder onderscheid. Universele toegang tot gezondheidszorg is een basisrecht en is slechts een politieke keuze van ons verwijderd... Laat ons op 7 april de Europese politici aansporen om de juiste keuze te maken!

In deze video leggen we het verschil tussen publieke en private zorg uit.

Hoe kan ik deelnemen?

In heel Europa zullen op die dag acties plaatsvinden.
Bekijk de wereldkaart met alle acties.

In Brussel verzamelen we om 11u voor het kabinet van Minister van Volksgezondheid Maggie De Block voor een theaterstuk, animaties en speehen.
Locatie: Financietoren, Kruidtuinlaan 50, Brussel.

Kan u niet aan de actie deelnemen maar heeft u toch zin om ze te ondersteunen? Hang dan een wit doek uit je raam of dat van de zorginstelling waar je werkt. Tweet of plaats vervolgens de foto op facebook met de hashtag #Health4All

Klik hier voor het Facebookevenement

Deze Europese actiedag is een initiatief van het Europees Netwerk tegen de privatisering en commercialisering van de gezondheidszorg en van de People's Health Movement. Ze wordt ondersteund door verscheidene Europese en Belgische organisaties zoals vakbonden, ngo's, mutualiteiten en gezondheidscentra.

366 keer gelezen