Sociale rechtvaardigheid

Het kan anders. Cuba is daar een voorbeeld van. De staat voert er een beleid dat ingaat tegen het dictaat van multinationals, houdt de touwtjes van de economie in handen en garandeert voor iedereen een aanvaardbaar levensniveau. Niemand is er superrijk, maar er is ook geen extreme armoede, zoals in de meeste omringende landen. De gezondheidstoestand is er bijgevolg uitzonderlijk goed. Kortom: Daar waar landen kiezen voor rechtvaardige sociale verhoudingen en soevereine ontwikkeling, gebeuren wonderlijke dingen.

13/03/18
#ActivistsAreNotTerrorists, filipijnen, mensenrechten, terrorisme
Met 649 zijn ze, de Filipijnse terroristen. Als we de Filipijnse overheid mogen geloven tenminste. In werkelijkheid zijn vele van hen gekende mensenrechtenactivisten.
31/01/18
Sta even stil bij alles waarvoor een ziekenhuis elektriciteit nodig heeft: couveuses om vroeggeboren baby’s warm te houden, dialyseapparaten voor patiënten met nierfalen, intensieve zorgen, bloedbanke
28/11/17
Twee mensenrechtenwerkers werden koelbloedig doodgeschoten op het eiland Negros, in het midden van de Filipijnse archipel.
02/06/17
G3W, palestina, Gaza, bezetting, free palestine
2017 is een symbolisch jaar voor de Palestijnse bevolking.
28/05/17
Filipijnen, Duterte, president, krijgswet, martial law
Afgelopen dinsdag 23 mei riep Filipijns president Duterte de krijgswet uit over heel Mindanao, de meest zuidelijke eilandengroep van de Filipijnen.
21/03/17
Deze zomer organiseren G3W en intal een solidariteitsreis van twee weken naar Palestina.
06/01/17
Op 31 december 2016 bereikte de meerderheid en de oppositie een politiek akkoord, onder leiding van de Congolese bisschoppen.
30/08/16
“We hebben de mooiste veldslag gewonnen, die van de vrede in Colombia.

Pagina's