Bezetting

12/12/16
Na een nieuwe golf van repressieve maatregelen door Israël, kon onze collega Daoud, jeugdprogrammacoördinator van HWC, zondag 11 december eindelijk naar huis. Maar er valt weinig te vieren.
25/08/16
Dit jaar zijn er heel wat bekende namen op ManiFiesta, uit binnen- en buitenland, die zeker wat interessants te vertellen hebben over gezondheid. We zetten ze even op een rijtje.
08/03/16
Daoud
Onze collega Daoud, coördinator van het jongerenprogramma van onze Palestijnse partner Health Work Committees, werd in juni vorig jaar gearresteerd.
17/12/15
Palestina en Israël staan de laatste weken weer vaker in de kranten. Sinds midden september laaien de protesten en de confrontaties met de Israëlische politie opnieuw hoog op.
19/11/15
Begin november 2015 bestormde het Israëlische leger een gezondheidscentrum in de Palestijnse stad Hebron van HWC, één van onze partnerorganisaties.
17/11/15
Palestinian fruit trees destructed
Al jaren houdt de politieke wereld ons voor dat ze "werk maakt van de labeling van producten uit de bezette gebieden". Eindelijk komt de EU met een nota hierover.
09/09/15
Op 1 september werden heel wat kinderen verwacht op hun eerste schooldag. Evident, denk je, maar niet voor een half miljoen Palestijnse kinderen.
06/07/15
Missie Gaza voorjaar 2015
Een jaar na de oorlog blijft de leefsituatie van de inwoners in Gaza rampzalig. Israël houdt de regio nog altijd in een wurggreep en mag dit ongestraft blijven doen. Wat vragen de Palestijnen van ons?

Pagina's