Multinationals

30/01/17
Eén van de eerste daden van Trump als president van de Verenigde Staten was gericht op het ontmantelen van Obamacare, de zorgverzekeringswet die gezondheidszorg meer toegankelijk moest maken in de zee
03/12/15
Intal en G3W trokken door de gangen van het federaal parlement. Er werd gestemd over het controversiële handelsverdrag tussen de EU en Peru. Het ondermijnt het recht op gezondheid op flagrante wijze.
04/08/15
In 2013 begon OceanaGold, een Australisch-Canadees mijnbedrijf een open-put mijn net naast de barangay Didipio, gesitueerd in de Filipijnse Cagayan vallei op het eiland Luzon.
10/07/15
Grootschalige mijnbouw vormt in de Filipijnen een grote bedreiging voor mens en milieu. Inheemse bevolkingen worden met uitzetting bedreigd en verliezen hun huis en hun inkomen.
22/05/15
De Algemene Vergadering is het hoogste beslissingsorgaan van de Wereldgezondheidsorganisatie. Deze week verzamelen delegaties van alle lidstaten zich daarvoor in Genève.
15/03/15
Tijdens de maand maart toerden intal, Umove4Peace, Labo vzw en Climate Express i.s.m. G3W door Vlaanderen en Brussel. 350 mensen dachten actief mee over klimaatverandering.
12/01/15
"Advocates for Community Health", een partner van G3W in de Filipijnen werd geconfronteerd met een uiterst moeilijke situatie in een streek waar het leger en para-militairen terreur zaaien.
04/11/14
Het Transatlantisch Handels- en Investeringsakkoord (TTIP) zal een impact hebben op de gezondheid via de sociale determinanten van gezondheid of dagelijkse leefomstandigheden, de toegang tot de gezond

Pagina's